Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.4 C
Athens

ΓΣΕΕ: Σήμερα η απόφαση για απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

«Κληρώνει» απεργία σήμερα στις 11 το πρωί. Την ακριβή της ημερομηνία θα την προσδιορίσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ, που έχει προγραμματιστεί για εκείνη την ώρα. Η Συνομοσπονδία έχει εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη διαφωνία της για το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και τώρα καλείται να αποφασίσει για το είδος των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατά πάσα πιθανότητα, θα προκριθεί η πρόταση για πραγματοποίηση απεργίας κατά την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Αυτό όμως σημαίνει ότι η ΓΣΕΕ δεν θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Ιουνίου, η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΑΜΕ, ΕΚΑ). Η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ έχουν ανακοινώσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μία ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν οι υποστηριχτές του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια πλοίων. Επίσης, στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, όπως επίσης και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Από κοντά και οι εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, εντάσσεται και η σημερινή, στις 6 το απόγευμα, προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας, που πρόκειται να πραγματοποιήσει το Συνδικάτων των Οικοδόμων Αθήνας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ