Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13 C
Athens

Όλοι δυσαρεστημένοι από το εργασιακό νομοσχέδιο – Αντιδράσεις και από τον ΣΕΒ!

Μέχρι και ο ΣΕΒ εξέφρασε την ενόχλησή του, για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά! Ο Σύνδεσμος με επίσημη ανακοίνωση, φτάνει στο σημείο να μιλήσει για «πολλά προβληματικά σημεία» που υπάρχουν σε αυτό το σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται τις επόμενες μέρες να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο Σύνδεσμος μπορεί να διαπιστώνει κάποια θετικά εκσυγχρονιστικά στοιχεία, αλλά την ίδια στιγμή «βλέπει» διατάξεις που «χαρακτηρίζονται από ασάφειες, έχουν νομικά και ερμηνευτικά προβλήματα και προκαλούν πρόσθετο διοικητικό βάρος που είναι ασύμβατο με τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής, το οποίο θα λειτουργήσει τόσο εις βάρος των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων».

Η κριτική του ΣΕΒ επικεντρώνεται στο δίκαιο της καταγγελίας μιας σύμβασης αορίστου χρόνου και όχι μόνο. Αναφέρεται και στο θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, τονίζοντας πως η πρόταση του αρμόδιου υπουργείου δεν λαμβάνει υπόψη τις ευρωπαϊκές πρακτικές, ούτε τις ανάγκες των ίδιων των εργαζόμενων! Δηλαδή ο Σύνδεσμος, ως προς το συγκεκριμένο θέμα, κινείται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Επισημαίνει ότι με την διάταξη που προωθείται, οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν στους εργαζόμενους τους διευθέτηση του χρόνου εργασίας τους, κατά τρόπο που και οι δύο πλευρές να μπορούν να επωφεληθούν από τα ευεργετικά αποτελέσματα μίας τέτοιας ρύθμισης. Έτσι, το όποιο όφελος θα μπορούσε να προκύψει από μια τέτοια ρύθμιση, ακυρώνεται στην πράξη…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ