Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
19.7 C
Athens

“Αδειασμα” Χατζηδάκη από Λοβέρδο: Ψέματα ότι μειώνονται οι εκκρεμείς συντάξεις – Με λάθη οι fast track απονομές

Ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του υπουργείου Εργασίας, με αφορμή τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις συντάξεις, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Ο κ. Λοβέρδος κατά την διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε ότι «από το Υπουργείο Εργασίας πολλές φορές ακούμε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις μειώνονται κατά πολύ. Δεν είναι αληθές. Τολμώ να πω και μια λέξη που συχνά αποφεύγω, είναι ψεύδος αυτό το οποίο εκφράζεται από την Κυβέρνηση. Είναι ψέμα, να το πω αλλιώς.»

Στην επιχειρηματολογία του ο πρώην υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, έχει προχωρήσει σε αλχημείες για να μειώσει τις εκκρεμότητες «Έχουμε για τις κύριες συντάξεις μία εκκρεμότητα που αφορά 140.000 περιπτώσεις. Για τις δε επικουρικές 126.000 περιπτώσεις. Δεν είναι σωστό να αλλάζεις τους αριθμούς κάνοντας αλχημείες αφαιρώντας 27.000 περιπτώσεις  -και μιλάω για τις κύριες- που έχουν να κάνουν με ασφαλισμένους που έχουν ασφαλιστεί και σε άλλη χώρα. Από αυτές τις 27.000 αφαιρείς περίπου 12.000 –άνθρωποι που έχουν ανάγκη, επίδομα συμπαράστασης ως παραπληγικά άτομα…»

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος, ακόμα και οι γρήγορες συντάξεις που απονέμονται, έχουν λάθη: «Όταν διαγράφεις τέτοιες περιπτώσεις, διαγράφεις αυτούς που έχουν εκκρεμότητες με τις ασφαλιστικές τους εισφορές, άλλες 10.000. Έτσι το ξέρω και εγώ. Και έχεις 200.000 συντάξεις που έχουν εκδοθεί για να καλύψουν προσωρινά τις ανάγκες των συνταξιούχων, δεν έχουν εκδοθεί οι κανονικές τους συντάξεις και τα λάθη -βγάζεις γρήγορα, προσωρινά, μέχρι να επαληθεύσουν τους αριθμούς- αφορούν 200.000 περιπτώσεις. Γιατί αυτό συνιστά βελτίωση του ρυθμού έκδοσης των συντάξεων; Είναι ψευδή τα επιχειρήματα που αρθρώνει το Υπουργείο αυτό.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ