Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21 C
Athens

Σε πανικό ο Χατζηδάκης για τα λάθη στις fast track συντάξεις – Άδικη στοχοποίηση υπαλλήλων του ΕΦΚΑ

«Πανικόβλητο» μετά την «γενικευμένη κριτική και την κοινωνική κατακραυγή για το φιάσκο των fast track συντάξεων», χαρακτηρίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή της για το συγκεκριμένο θέμα, εκτιμά ότι αυτός ο εκνευρισμός του κ. Χατζηδάκη, είναι η αιτία που έχει «εξαπολύσει επίθεση κατά πάντων», ενώ έφτασε στο σημείο να «στοχοποιεί με ανεπίτρεπτα υπονοούμενα για άλλη μια φορά τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ.»

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου εκτιμά όμως ότι η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. «Από τις πρώτες αποφάσεις που εκδόθηκαν με το νέο σύστημα προκύπτουν σημαντικά λάθη που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους συνταξιούχους. Μία στις δύο συντάξεις που εκδίδονται περιέχουν λάθη που οδηγούν σε πολύ χαμηλές συντάξεις, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να εκδίδονται οριστικές συντάξεις μικρότερες και από τις προσωρινές», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η πρώην υπουργός, ζητάει από τον κ. Χατζηδάκη, «αντί να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων και τον συνεχή εμπαιγμό των συνταξιούχων. Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι το νέο αυτό σύστημα, που ρίχνει την ευθύνη της δήλωσης των ασφαλιστικών στοιχείων στους συνταξιούχους, θα οδηγήσει σε σοβαρά λάθη εις βάρος τους, σε επιπλέον καθυστερήσεις και σε υποχρέωση στο μέλλον επιστροφής μεγάλων ποσών από τους συνταξιούχους.»

«Ο κ. Χατζηδάκης αντί να στοχοποιεί τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, να απολογηθεί που τρία χρόνια τώρα δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση και το λογισμικό του Οργανισμού, αλλά προωθεί την πρόσληψη 256 γαλάζιων μετακλητών προϊσταμένων στον ΕΦΚΑ με μισθούς πρόκληση 8.000 και 4.000 ευρώ! Ο κ. Χατζηδάκης είναι αυτός που έφερε τους ιδιώτες, δικηγόρους και λογιστές, στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, όπως ισχυριζόταν, να επιταχυνθεί η έκδοση των συντάξεων. Ακόμη μία παραθεσμική επιλογή που στέφθηκε με πλήρη αποτυχία. Εξάλλου, και με το νέο σύστημα των Fast track συντάξεων που ρίχνει την ευθύνη και τις συνέπειες της δήλωσης των στοιχείων στους ασφαλισμένους, στην πράξη τους σπρώχνει να πληρώσουν λογιστές και δικηγόρους για την υποβολή της αίτησης τους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ