Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
19.3 C
Athens

Πρόγραμμα 150.000 νέων θέσεων εργασίας – Πρώτο Ένσημο: Διορθώσεις τραπεζικών λογαριασμών

Μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα είναι διαθέσιμο το σύστημα Εργάνη για να διορθώσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι τυχόν στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους, στο πλαίσιο το προγραμμάτων Πρώτο Ένσημο και 150.000 Νέες Επιδοτούμενες Θέσεις Εργασίας.

Οι διορθώσεις όπου είναι απαραίτητο, πρέπει να γίνουν ώστε να καταβληθεί η προβλεπόμενη επιδότηση από το Υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα είναι δυνατές οι εξής διορθώσεις:

– Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης ένταξης στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

– Οι ωφελούμενοι νέοι που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής για την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση ωφελούμενου του ΠΡΩΤΟΥ ΕΝΣΗΜΟΥ που δεν έχει υποβάλει την απαιτούμενη ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση αποδοχής ένταξής του στο πρόγραμμα, θα πρέπει εντός της ανωτέρω προθεσμίας να την υποβάλει, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταβολή της προβλεπόμενης επιδότησης από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η εν λόγω αίτηση ή η ορθή επανάληψη αυτής υποβάλλεται στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία https://supportemployees.services.gov.gr και η πρόσβαση πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ