Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.1 C
Athens

Ο e-ΕΦΚΑ «ψάχνει» άλλους 4.130 «νέους» κληρονόμους – δικαιούχους αναδρομικών

Τελειωμό δεν έχουν οι κληρονόμοι που είναι δικαιούχοι αναδρομικών και δεν έχουν λάβει τα ποσά που τους οφείλονται. Ο e-ΕΦΚΑ εντόπισε 4.130 τέτοιες περιπτώσεις, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι περιπτώσεις αυτές θα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Η διοίκηση του Φορέα, πάντως, σχεδιάζει τα όποια αναδρομικά προκύψουν γι’ αυτούς τους δικαιούχους, να δοθούν στις 16 Ιουνίου.

 

Όμως έως τότε θα γίνεται έλεγχος γι’ αυτές τις πολύ ειδικές και σύνθετες περιπτώσεις, αφού υπάρχουν αρκετοί κληρονόμοι, των οποίων οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί επικαλύπτουν η μία την άλλη.

 

Σε κάθε περίπτωση εάν χρειαστεί έως την ανωτέρω ημερομηνία να υποβληθούν τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά, αυτό θα ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και αυτών των αιτήσεων.

 

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα, καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά σε άλλους 19.185 δικαιούχους-κληρονόμους. Πρόκειται για την τρίτη διαδικασία που έλαβε χώρα από την αρχή του έτους, με το συνολικό αριθμό των δικαιούχων να ανέρχονται σε 130.336, που καρπώθηκαν αναδρομικά, έστω και με πολύμηνη καθυστέρηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ