Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.5 C
Athens

Κοινωνικός Τουρισμός – ΔΥΠΑ: Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας – Πάσχα με voucher και για συνταξιούχους

Χρήση των επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού, μπορούν να κάνουν οι δικαιούχοι, τόσο κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όσο και για τις διακοπές του Πάσχα που έπονται. Σχετικές επιταγές που μπορούν να αξιοποιήσουν κατέχουν και συνταξιούχοι

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΥΠΑ, το πρόγραμμα ολιγοήμερων διακοπών που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, έχει ισχύ έως και τα τέλη του φετινού Ιουνίου. Οι  δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν τουριστικό κατάλυμα, από το Μητρώο Παρόχων του Οργανισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα, αλλά και αυξημένες τιμές επιδότησης για τους παρόχους.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι κάνουν χρήση των voucher που έχουν στη διάθεσή τους, μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις, αφού πρώτα προβούν σε απευθείας συνεννόηση με τον πάροχο, που θα έχουν επιλέξει από το σχετικό Μητρώο της ΔΥΠΑ.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ