Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.6 C
Athens

Μεταρρυθμίσεις στις προνοιακές παροχές με κάρτα αναπηρίας και προσωπικό βοηθό για ΑμεΑ

Αναβάθμιση προνοιακών παροχών ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, με την αρχή να γίνεται από την κάρτα αναπηρίας και τον προσωπικό βοηθό για τα Άτομα με Αναπηρία. Πρόκειται για τις δύο κομβικές παρεμβάσεις που προωθούνται ώστε να στηριχθεί ακόμα περισσότερο η κοινωνική προστασία. Η αύξηση των κονδυλίων κατά 22% που έχει προγραμματιστεί για το τρέχον έτος, θα συνδράμει προς τούτο, αφού αυτές οι πρωτοβουλίες θα έχουν κοινοτική χρηματοδότηση.

Ήδη, το αρμόδιο υπουργείο διαπιστώνει αύξηση στους δικαιούχους προνοιακών παροχών, εξαιτίας της πανδημίας. Η κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων και τα προβλήματα υγείας που προκάλεσε η πολύμηνη καραντίνα, έχουν συνδράμει προς τούτο.

Θέλοντας να δείξει την έμπρακτη στήριξή της στα ζητήματα της κοινωνικής προστασίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επισκέφθηκε χθες Τετάρτη τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας. Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και το Γ.Γ. Γιώργο Σταμάτη, συναντήθηκαν και συνομίλησαν με υπαλλήλους και διευθυντικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας, που έχουν ως κύριο αντικείμενο εργασίας την προνοιακή πολιτική.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τις δράσεις που έχουν γίνει έως τώρα, δίνοντας έμφαση στο επίδομα γέννησης για κάθε παιδί, στα μέτρα για τους πολυτέκνους και στη δημιουργία ενός πιο ενισχυμένου και σύγχρονου πλαισίου για την υιοθεσία.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, εστίασε την παρέμβασή της στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται. Αναφέρθηκε ειδικά στα προγράμματα αποϊδρυματοποίησης, παιδικής προστασίας, κατάρτισης και διασύνδεσης των πιο ευάλωτων με την αγορά εργασίας, στην στέγαση και στην πρώιμη διάγνωση και ένταξη των ατόμων με αναπηρία στον κοινωνικό και επαγγελματικό ιστό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ