Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Να δοθεί ξανά το ΕΚΑΣ για να στηριχθούν τα χαμηλά εισοδήματα (video)

Στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, μέσω ενός νέου ΕΚΑΣ, ζητάει το ΕΝΔΙΣΥ. Η Ώρα των Συνταξιούχων ανέλυσε τη συγκεκριμένη παροχή, που κρίνεται απαραίτητη για να περιοριστούν κάπως, οι δυσάρεστες συνέπειες από την ακρίβεια που πλήττει βάναυσα τα εισοδήματα των συνταξιούχων. Μάλιστα, το μέτρο κοστολογήθηκε στα 720 εκατ. ευρώ ετησίως, στο ανώτατο επίπεδο.

Η εκπομπή δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τις τοποθετήσεις Χατζηδάκη περί αυξήσεων στους συνταξιούχους! Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ σχολίασε ότι δόθηκαν ψίχουλα σε μόλις 8% του συνόλου. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση φρόντισε να πάρει πίσω, δια της φορολογίας, τα κουτσουρεμένα αναδρομικά που χορήγησε στο 1/3 των συνταξιούχων.

Ειδική αναφορά έγινε στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ΑΑΔΕ, που επιλέγει να μην αποδέχεται την διαγραφή των προστίμων που παράνομα έχουν επιβληθεί σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή όμως, η εκπομπή αποκάλυψε ότι ακολουθείται εντελώς διαφορετική τακτική, όταν πρόκειται για διαγραφή προστίμων που έχουν επιβληθεί σε επιχειρηματίες…

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ