Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.9 C
Athens

Διονύσης Τεμπονέρας: Λύση για τις εκκρεμείς απονομές συντάξεων είναι οι μόνιμες προσλήψεις (video)

Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, είναι η λύση για το τεράστιο πρόβλημα με τις εκκρεμείς απονομές συντάξεων. Ο γνωστός εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ώρα των Συνταξιούχων», χαρακτήρισε «ακατανόητη» την επιλογή Χατζηδάκη να επιτίθεται στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, φτάνοντας στο σημείο να τους ανακαλέσει τις άδειες. Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες τόσο της σημερινής, όσο και της αμέσως προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, που υπάρχει ακόμα ένα τέτοιο πρόβλημα. Εμφανίστηκε μάλιστα απαισιόδοξος, για το εάν το ζήτημα θα λυθεί εντός του 2022, υπογραμμίζοντας ότι το κονδύλι του 1 δισ. ευρώ, που απαιτείται για να απονεμηθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, δεν έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό!

Ο κ. Τεμπονέρας αναφέρθηκε και στην αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που συντελείται με το νέο έτος, υπογραμμίζοντας ότι όσοι κατοχύρωσαν ή θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα. Όμως θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι η επιλογή της πρόωρης συνταξιοδότησης, έχει τίμημα την πιο χαμηλή σύνταξη…

Ο γνωστός εργατολόγος, σχολίασε και τη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης, που επίσης ενεργοποιείται από την 1η Ιανουαρίου 2022. Εκτίμησε ότι πρόκειται για μια κίνηση αυξημένου ρίσκου, με κίνδυνο τα επόμενα έτη να προκύψει σημαντικό χρηματοδοτικό κενό στις ήδη καταβληθείσες επικουρικές συντάξεις.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Διονύση Τεμπονέρα:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ