Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.3 C
Athens

Λάθος Χατζηδάκη η ανάκληση αδειών στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ – Κόντρα και για την απεργία (video)

Την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, να ανακαλέσει τις άδειες όλων των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, στηλίτευσε «Η Ώρα των Συνταξιούχων». Η εκπομπή τάχθηκε στο πλευρό των υπαλλήλων τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή, στόχο έχει να τους τιμωρήσει, ενώ δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τις εκκρεμείς απονομές συντάξεων. Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, επισήμανε ότι πρέπει να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και όλοι μαζί ως Κοινωνία, να διορθώσουμε τα λάθη που έχουν γίνει.

Σε κάθε περίπτωση το Δίκτυο δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και ότι στηρίζει την απεργιακή τους κινητοποίηση. Πάντως, η απεργία κρίθηκε το πρωί της Πέμπτης, 23 Δεκεμβρίου, παράνομη και καταχρηστική, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας, με ανακοίνωσή του, κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους! Επικαλέστηκε δε τις ανάγκες των πολιτών, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της ασφαλιστικής ενημερότητας. Βέβαια, είναι γνωστό ότι οι πολίτες, ειδικά για την ασφαλιστική ενημερότητα,  εάν πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να την εκδώσουν και ηλεκτρονικά…

Οι εργαζόμενοι ωστόσο, καλύφθηκαν από την 24άωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και έτσι, συνέχισαν κανονικά την κινητοποίησή τους! Ωστόσο, για την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανασταλεί η αρχική εξαγγελία της απεργίας.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ