Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21 C
Athens

Ώρα των Συνταξιούχων: Κόντρα Χατζηδάκη – εργαζομένων ΕΦΚΑ – Ανάκληση αδειών και απεργία (video)

Κόντρα «πρώτου μεγέθους» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ και στον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, με φόντο τις εκκρεμείς απονομές συντάξεων. Ο Υπουργός ζήτησε να ανακληθούν οι άδειες των εργαζομένων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι εργαζόμενοι απάντησαν με 48άωρη απεργία! Η «Ώρα των Συνταξιούχων» ασχολήθηκε με το θέμα και επισήμανε ότι για να αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, πρέπει το υπουργείο και οι εργαζόμενοι να λειτουργούν αρμονικά και όχι το αντίθετο. Στην τελευταία εκπομπή της χρονιάς, επισημάνθηκε ότι όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα για να περιοριστεί το «στοκ» των συντάξεων έχουν πέσει στο κενό: Τελευταία ήταν η β’ φάση πιστοποίησης των δικηγόρων και των λογιστών με μόλις 154 να περνούν τις εξετάσεις. Έτσι όμως το πρόβλημα δεν λύνεται…

Η εκπομπή ανέδειξε και το γεγονός ότι την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, για τη φορολόγηση των αναδρομικών. Τονίστηκε ότι για δεύτερη φορά, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, στην οποία προΐσταται, ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος. Το γεγονός αυτό κρίνεται ως ιδιαίτερα θετικό, μιας και φαίνεται ότι ανοίγει ένας δίαυλος επικοινωνίας, με την ελπίδα να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Η «Ώρα των Συνταξιούχων», ασχολήθηκε όμως και με το ζήτημα του επανυπολογισμού των συντάξεων. Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα, από τα οποία προκύπτει το λάθος που έγινε στο ασφάλιστρο που χρησιμοποιήθηκε, με αποτέλεσμα το ανταποδοτικό σκέλος της σύνταξης, να είναι πολύ μικρότερο, από εκείνο που θα έπρεπε, για χιλιάδες περιπτώσεις συνταξιούχων!

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ