Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
18.9 C
Athens

ΓΣΕΕ: Πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου – «Λουκέτο» στον ιδιωτικό τομέα

Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης – συνδικάτων, με τη μία απεργία να διαδέχεται την άλλη, ελέω εργασιακού νομοσχεδίου. Νωρίτερα σήμερα η ΓΣΕΕ έλαβε την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου. Είναι γνωστό ότι μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 3 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί ανάλογη απεργιακή κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ.

 

Η απόφαση λήφθηκε από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε την ίδια ημέρα, στις 10 Ιουνίου, να γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  κατά του νομοσχεδίου, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

Η Συνομοσπονδία εξ αρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου. Εκτιμά ότι το σχέδιο νόμου εμπεριέχει  νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία.

 

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας».

Μετά την 24ωρη απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ