Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.6 C
Athens

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 14.800 ευρώ για επιχειρηματικά σχέδια 3.000 ανέργων

Με 14.800 ευρώ θα επιδοτήσει η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) τα επιχειρηματικά σχέδια που θα υποβάλλουν 3.000 άνεργοι, ηλικίας 18 – 29 ετών.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που δίνει έμφαση σε επιχειρηματικές ιδέες με αντικείμενο την ψηφιακή οικονομία και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Με προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων, σε υγιείς βάσεις.

Οι ψηφιακές πρακτικές που θα εφαρμόζουν οι νέες επιχειρήσεις θα μπορούν να επεκταθούν στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους (πχ κεντρικά γραφεία, εργοστάσια, αποθήκη, διανομή προϊόντων και υπηρεσιών).

Στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας συγκαταλέγονται οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (σταθερή-κινητή-διαδικτυακή τηλεφωνία), οι υπηρεσίες Η/Υ, το λογισμικό (συμβουλευτικές υπηρεσίες για εξοπλισμό, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες για λογισμικό, οι εργασίες σε βάση δεδομένων, η συντήρηση και επιδιόρθωση Η/Υ, καθώς και η παροχή υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι ευρυζωνικές υπηρεσίες, τα συστήματα αυτοματισμού γραφείου, οι εφαρμογές τηλεματικής, οι δορυφορικές υπηρεσίες, η ψηφιακή τηλεόραση, η παροχή λύσεων ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων, η διαχείριση ηλεκτρονικών προμηθειών, το ηλεκτρονικό εμπόριο, το ηλεκτρονικό επιχειρείν, η τηλε-εκπαίδευση, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων, οι ψηφιακές εκτυπώσεις, αλλά και η ψυχαγωγία με ψηφιακά μέσα.

Οι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά σε κάποιον από τους ανωτέρω τομείς, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση χρηματοδότησης για να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Εκεί όμως θα πρέπει να συμπεριλάβουν σε ξεχωριστή πρόταση και το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Οι όροι που θα πρέπει να τηρήσουν σωρρευτικά οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

-Πρέπει να ιδρύσουν τις επιχειρήσεις τους και να δραστηριοποιηθούν νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας.

-Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΥΟ, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί  μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης και το αργότερο εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης ένταξης πράξεων στην ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α.

-Κάθε δυνητικός δικαιούχος οφείλει να υποβάλλει μία και μόνο αίτηση χρηματοδότησης.

Το ποσό των 14.800 ευρώ που είναι η επιχορήγηση, θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, ενώ η διάρκειά της είναι 12 μήνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ