Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις – Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Από την Τρίτη 27 έως και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, προγραμματίζει ο ΕΦΚΑ να καταβάλλει τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις του Οκτωβρίου σε περίπου 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους.

Πιο αναλυτικά, με βάση τα έως τώρα δεδομένα από τις εισηγήσεις που έχουν γίνει και ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ο οριστικός σχεδιασμός του ΕΦΚΑ, οι πληρωμές των συντάξεων αναμένεται να πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών και των δικαιούχων του ΝΑΤ.
  • Την Τετάρτη 28 του μηνός θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου με ΑΜΚΑ σε μονό αριθμό (1, 3, 5, 7 και 9).
  • Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν οι συντάξεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων των ίδιων ταμείων με ΑΜΚΑ σε ζυγό αριθμό (0, 2, 4, 6 και 8).

Επισημαίνεται ότι τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) αλλά και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ