Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
33.3 C
Athens

e-ΕΦΚΑ: Ενιαία ειδοποιητήρια ασφάλισης για μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι (ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι) να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Ιουλίου για κύρια, επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ. Ο e-ΕΦΚΑ έθεσε για πρώτη φορά σε εφαρμογή τη διαδικασία έκδοσης κοινών και ενιαίων ειδοποιητηρίων για όλες τις ασφαλιστικές εισφορές, γι’ αυτούς ακριβώς τους ασφαλισμένους.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εργασίας, σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να αναρτηθούν από τον e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) μηνός Ιουλίου του 2020 των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοτελώς απασχολούμενων.

Πρόκειται για μια νέα απλουστευμένη και εκσυγχρονισμένη διαδικασία ειδοποίησης των ασφαλισμένων, που θα είναι μόνιμου χαρακτήρα. Στόχος είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του φορέα, να μειώσει την γραφειοκρατία και να συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιπτώσεις υπόχρεων ασφάλισης για επικούρηση και πρόνοια µη µισθωτοί φθάνουν τις 200.000 και ειδικότερα είναι:

  • Μηχανικοί του πρ. ΤΣΜΕ∆Ε (πρ. ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται για επικουρική και για εφάπαξ.
  • Γιατροί – υγειονομικοί του πρ. ΤΣΑΥ (πρ. ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται μόνο για εφάπαξ.
  • Δικηγόροι Αθηνών του πρ. ΤΑΝ πρ. (ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται για επικουρική και για εφάπαξ.
  • Δικηγόροι υπόλοιπης Ελλάδας (πρ. ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται για επικουρική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ