Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens

e-ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Σεπτεμβρίου – Η επικουρική θα δοθεί μαζί με την κύρια σύνταξη

Από την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Αυγούστου, ξεκινάει η σταδιακή καταβολή των συντάξεων του μηνός Σεπτεμβρίου. Μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί δέκα μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί το νέο μοντέλο καταβολής, που περιλαμβάνει ταυτόχρονη χορήγηση κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του e-ΕΦΚΑ η διαδικασία για άλλο ένα μήνα θα ολοκληρωθεί σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, που έχει λάβει η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων «θα σπάσουν», σύμφωνα με τον ΑΜΚΑ του κάθε δικαιούχου.

Πιο αναλυτικά, οι ημερομηνίες καταβολής έχουν ως εξής:

  • Παρασκευή 21 Αυγούστου: Θα λάβουν την σύνταξή τους οι δικαιούχοι του ΙΚΑ των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Δευτέρα 24 Αυγούστου: Θα καταβληθεί η σύνταξης σε όσους έχουν με ΑΜΚΑ σε 0, 2, 4, 6 και 8 ως τελευταίο ψηφίο.
  • Τετάρτη 26 Αυγούστου: Θα πιστωθούν οι συντάξεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς συνταξιούχων πρώην ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών.
  • Παρασκευή 28 Αυγούστου: Θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΝΑΤ, καθώς και οι προσωρινές συντάξεις των ένστολων.

Δευτέρα 31 Αυγούστου: Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ