Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.2 C
Athens

Επαγγελματική κατάρτιση σε νέες βάσεις – Πρόγραμμα ΟΑΕΔ σε συνεργασία με GOOGLE

Σε νέες βάσεις μπαίνει η επαγγελματική κατάρτιση στη χώρα. Η καλύτερη δυνατή διασύνδεση των ανέργων με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, αποτελεί τον κεντρικό του άξονα.

Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος θα υπάρξει ενίσχυση του ΟΑΕΔ με κοινοτικά κονδύλια. Σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, για το συγκεκριμένο θέμα, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με αυτά τα θέματα, «δεδομένης της ανεργίας, της φτώχειας και της μεγάλης κοινωνικής πίεσης».

Όλες οι αλλαγές πρόκειται να ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το προσεχές χρονικό διάστημα.  Θα υπάρξει ένα καινούριο πλαίσιο ένταξης και κατάρτισης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας. Το πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας θα υπερβαίνει την πολιτική στήριξης των ανέργων με επιδόματα, όπως συμβαίνει έως σήμερα.

Ήδη σε αυτό το πεδίο, ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσει πρόγραμμα απόκτησης και πιστοποίησης ψηφιακών δεξιοτήτων, σε συνεργασία με την GOOGLE. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιήσει την επίσημη έναρξή του, τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο. Στόχος είναι να προκύψουν έως 3.000 άνεργοι μέχρι 29 ετών, που έχουν σε ισχύ την κάρτα ανεργίας τους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Απαραίτητοι προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να γνωρίζουν Αγγλικά και να χειρίζονται (στο πρώτο επίπεδο) ηλεκτρονικούς υπολογιστές πρώτου επιπέδου.

Θα υπάρχουν τέσσερα προγράμματα κατάρτισης που μπορεί να παρακολουθήσει ο κάθε δικαιούχος. Η διάρκειά τους θα είναι από 100 έως 150 ώρες για το καθένα από αυτά. Ακολούθως, οι δικαιούχοι θα πραγματοποιούν πρακτική άσκηση για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτική επιχείρηση.

Για την απασχόληση του ανέργου για 22 ημέρες τον μήνα, θα παρέχεται αμοιβή 550 ευρώ και ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς επιβάρυνση του εργοδότη.

Οι τέσσερις θεματικές ενότητες κατάρτισης, είναι οι εξής:

1.Υποστήριξη έργων πληροφορικής

  1. Σχεδιασμό εμπειρίας χρήστη
  2. Διαχείριση έργου

 

  1. Ανάλυση δεδομένων

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος στους ωφελούμενους θα παρέχεται πιστοποιητικό Google Career Certificate.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ