Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.2 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων – Τα… γκάλοπ του e-ΕΦΚΑ και η κόντρα Χατζηδάκη με τους εργαζόμενους του υπουργείου Εργασίας

Η Ώρα των Συνταξιούχων – Τα… γκάλοπ του e-ΕΦΚΑ και η κόντρα Χατζηδάκη με τους εργαζόμενους του υπουργείου Εργασίας

Με την «κόντρα κορυφής» που ξέσπασε στο υπουργείο Εργασίας, ανάμεσα στον Κωστή Χατζηδάκη και τους εργαζόμενους, αναλώθηκε μεγάλο τμήμα της εκπομπής «Η Ώρα των Συνταξιούχων».

Έγινε εκτενής αναφορά στις υπουργικές αποφάσεις που προκάλεσαν την αντίδραση των εργαζομένων, στις ενστάσεις που εκφράστηκαν και στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν από την πλευρά του υπουργού. Τονίστηκε δε ότι οι εργαζόμενοι με τις αντιρρήσεις τους, τόσο για το σκέλος της προκαταβολής σύνταξης, όσο και για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, δικαίωσαν τις θέσεις που προβάλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εδώ και μήνες και εκφράζονται μέσα από την εκπομπή!

Η «Ώρα των Συνταξιούχων» πραγματοποίησε ξεχωριστή αναφορά στην πρωτοβουλία της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ να ζητήσει… γκάλοπ από εταιρία δημοσκοπήσεων για να μάθει τις αιτίες δυσαρέσκειας των πολιτών, αναφορικά με τη λειτουργία του Φορέα. Ένα γκάλοπ που εκτός του ότι είναι αχρείαστο, θα κοστίσει πάνω από 22.000 ευρώ…

Η εκπομπή παρουσίασε ξανά, νέα παραδείγματα για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, που αποδεικνύουν πόσο εύκολα μπορεί να γίνει λάθος και να μην ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία. Γι’ αυτό και πρότεινε ξανά, να επαναπροσληφθούν όλοι οι νέοι και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι που έληξε η σύμβασή τους και βρίσκονται στην ανεργία, περίπου 680 άτομα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ