Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Ώρα των Συνταξιούχων: Στο ΣτΕ το ΕΝΔΙΣΥ κατά της απόφασης Χατζηδάκη για την απονομή συντάξεων (video)

Με αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), απάντησε το ΕΝΔΙΣΥ στην πρωτοβουλία Χατζηδάκη να προωθήσει υπουργική απόφαση με την οποία εντάσσονται δικηγόροι και λογιστές στην απονομή των συντάξεων. Η εκπομπή «Η Ώρα των Συνταξιούχων», αναλώθηκε σε ένα μεγάλο μέρος της, με αυτή την πρωτοβουλία, αναλύοντας τους λόγους της προσφυγής.  Το Δίκτυο επέλεξε να καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο διεκδικώντας να «παγώσει» η συγκεκριμένη απόφαση, εκτιμώντας ότι είναι σκανδαλώδες να δίνονται αφορολόγητα ποσά σε δικηγόρους και λογιστές. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ποσά που ανέρχονται έως τα 294 ευρώ ανά φάκελο, όταν για τους εν ενεργεία υπαλλήλους αντιστοιχούν 20 ευρώ ανά φάκελο και για τους συνταξιούχους που επέστρεψαν στην εργασία τους, μόλις 13 ευρώ ανά φάκελο!

Την ίδια στιγμή το ΕΝΔΙΣΥ υπογράμμισε ότι, αν δεν είχαν απολυθεί οι 683 συμβασιούχοι – πτυχιούχοι που κάλυπταν θέσεις ευθύνης στον ΕΦΚΑ, το πρόβλημα της απονομής συντάξεων θα είχε εξαλειφθεί ή θα είχε αντιμετωπιστεί οριστικά.

Η εκπομπή ασχολήθηκε και με το «καυτό» θέμα της μεταρρύθμισης στην επικουρική ασφάλιση. Τονίστηκε ότι η όποια συμφωνία επήλθε ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και τους θεσμούς, «κρύβει» παρέμβαση στις παροχές των συνταξιούχων. Η αποκάλυψη ότι κινδυνεύει να χαθεί το 0,5% του ΑΕΠ που προοριζόταν για να δοθεί ως μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, δείχνει ότι η μεταρρύθμιση παράγει ελλείμματα που πρέπει να καλυφθούν, με κάθε τρόπο. Ακόμα και αν κάτι τέτοιο αποβαίνει ολοφάνερα σε βάρος των νυν συνταξιούχων…

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ