Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.9 C
Athens

Ώρα των Συνταξιούχων: Στους δρόμους για αύξηση μισθών και συντάξεων – Μάχη με την ακρίβεια (video)

Στους δρόμους βγαίνουν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι συνταξιούχοι διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για να αντιμετωπιστεί το σφοδρό «κύμα» ακρίβειας. Στην Γενική Απεργία της 6ης Απριλίου, δήλωσε συμμετοχή και το ΕΝΔΙΣΥ, σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν περισσότερο οι χαμηλοσυνταξιούχοι. «Η Ώρα των Συνταξιούχων» υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ανεπαρκή και χρειάζονται γενναίες πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση για να στηριχθούν τα ελληνικά νοικοκυριά που βιώνουν δραματικές συνθήκες.

Η εκπομπή αναλώθηκε και με το μεγάλο θέμα των διαγραφών προστίμων σε συνταξιούχους από την Εφορία, που έχει «παγώσει» με πρωτοβουλία της η ΑΑΔΕ. Όπως έγινε γνωστό, η ηγεσία του ΕΝΔΙΣΥ, πραγματοποίησε ξεχωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Συνάντηση όμως έγινε και με εκπροσώπους  του ΕΦΚΑ για το άλλο «καυτό» θέμα, των λαθών στον επανυπολογισμό των συντάξεων. Επισημάνθηκε ότι το Δίκτυο βρίσκεται σε αναμονή ώστε να δικαιωθούν και οι υπόλοιπες περιπτώσεις, που έχουν σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα και να λάβουν οι συνταξιούχοι τις αυξήσεις που τους οφείλονται μαζί με τα αναδρομικά. Υπογραμμίζεται όμως, ότι το ΕΝΔΙΣΥ επιμένει πως ανέρχονται σε περίπου 600.000 οι συνταξιούχοι, των οποίων οι συντάξεις πρέπει να επανυπολογιστούν εκ νέου, λόγω λάθους στο αρχικό ασφάλιστρο.

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ