Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
22.3 C
Athens

Όπου φύγει-φύγει από τον e-ΕΦΚΑ: Πάνω από 100 αιτήσεις για μετάταξη – Φρένο έβαλε ο Χατζηδάκης

Δεν έχει συμπληρώσει καλά-καλά ούτε μήνα στο νέο του πόστο και ο υπουργός Εργασίας, βρέθηκε μπροστά σε ένα καταιγισμό αιτήσεων για μετάταξη από τον e-ΕΦΚΑ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Με πρόσχημα την… κινητικότητα, μαζικά εργαζόμενοι του Φορέα, ψάχνουν τρόπο να μετακινηθούν, έστω και με απόσπαση, σε άλλες υπηρεσίες. Ο λόγος προφανής: Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση που βιώνουν, τέτοια η ταλαιπωρία τους, που προτιμούν να απομακρυνθούν για άλλες θέσεις στην κρατική μηχανή.

Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες θέλουν να ξεπερνούν τις 100 οι σχετικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν από εργαζόμενους του Φορέα προς το υπουργικό γραφείο. Ήταν τέτοια η ροή υποβολής αιτήσεων, που ο Κωστής Χατζηδάκης, υποχρεώθηκε να τις απορρίψει!

Σε διαφορετική περίπτωση, ο προβληματικός e-ΕΦΚΑ, θα ξέμενε και άλλο, από προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω διόγκωση των τεράστιων εμπλοκών που αντιμετωπίζει σε μια σειρά από ζητήματα.

Ετσι εξηγείται η ανακοίνωση που εκδόθηκε και με την οποία διευκρινίζεται ότι,«σε συνέχεια ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής, δεν θα γίνεται αποδεκτή καμία αίτηση για απόσπαση ή μετάταξη υπαλλήλου από τον e-ΕΦΚΑ στα πλαίσια των προγραμμάτων κινητικότητας στο Δημόσιο. Η πρακτική αυτή λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο e-ΕΦΚΑ σε ανθρώπινο δυναμικό αυτή την περίοδο λόγω της έμφασης που δίνεται στην επίσπευση των αποφάσεων έκδοσης εκκρεμών συντάξεων. Κάθε άλλη πολιτική θα δημιουργούσε εύλογες απορίες στο κοινωνικό σύνολο, οι δε εξαιρέσεις θα αποτελούσαν λόγο έμμεσης ακύρωσης αυτής της πρακτικής.  Το ζήτημα θα επανεξεταστεί μόλις αντιμετωπιστεί το θέμα των συντάξεων.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ