Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23.1 C
Athens

Θέσεις εργασίας σε 15.000 ανέργους: Αυτά είναι τα τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Με τρία νέα προγράμματα που απευθύνονται σε 15.000 ανέργους, επιδιώκει ο ΟΑΕΔ, να περιορίσει κάπως τις δραματικές συνέπειες στην αγορά εργασίας, από την πανδημία.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, τα δύο από αυτά προσφέρουν έως 12.000 επιπλέον επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης, ενώ θα «τρέξει» και ένα τρίτο πρόγραμμα που αφορά την επιχειρηματικότητα και απευθύνεται σε έως 3.000 ωφελούμενους, κυρίως γυναίκες.

Την περίοδο Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2020, υλοποιήθηκαν συνολικά 11 προγράμματα που είχαν ως αποτέλεσμα 70.000 άνεργοι να δουλέψουν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Epsilon 7, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας. Σε συνδυασμό με τα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης που προωθεί ο ΟΑΕΔ, εκφράστηκε η άποψη ότι αντιμετωπίστηκε με αποτελεσματικότητα το πρόβλημα που προκάλεσε η πανδημία στην αγορά εργασίας. Εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο δείχνουν και τα στοιχεία, καθώς διαπιστώνεται πτωτική τάση στους εγγεγραμμένους ανέργους.

Συνολικά, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, προκύπτει ότι για επιδόματα και βοηθήματα, χορηγήθηκε ποσό 1,6 δισ. ευρώ και άλλα 400 εκατ. ευρώ για έκτακτες δράσεις. Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε σε στήριξη που δόθηκε σε μακροχρόνια ανέργους και σε εργαζόμενους από τον τουρισμό και από τον επισιτισμό.

Αναφορικά με την ένταξη του Οργανισμού στην ψηφιακή εποχή, ο κ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε ότι η πανδημία επιτάχυνε τη διαδικασία. Έτσι, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, από τις πρώτες μέρες δηλαδή που ο κορονοϊό έκανε την εμφάνισή του στη χώρα, είναι ψηφιακή τόσο η αίτηση για το επίδομα ανεργίας, όσο και η εγγραφή στο μητρώο ανέργων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ