Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.2 C
Athens

Ασφαλιστικές και εταιρίες security αποκτούν Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Σε επιχειρήσεις παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών και σε εταιρίες φύλαξης και προστασίας (security) επεκτείνεται από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου η χρήση του μηχανισμού Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Ακριβέστερα, στο πεδίο εφαρμογής του εν λόγω μηχανισμού, εντάσσονται οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, των οποίων ο πρωτεύων ή δευτερεύων Κωδικός Αριθμού Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) ανήκει στον τετραψήφιο Κ.Α.Δ 6622, με υποχρέωση να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ταυτόχρονα, από την ίδια ημερομηνία, Πέμπτη 16/2/2023 εντάσσονται στο καθεστώς της ψηφιακής κάρτας και με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας με πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα τετραψήφιο Κ.Α.Δ. 8010 και 8020. Εκτός διαδικασίας μένουν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας με τετραψήφιο Κ.Α.Δ. 8030.

Η ένταξή τους γίνεται είτε μέσω της εφαρμογής myErgani mobile app για τους εργαζόμενους, η οποία έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να υποστηρίζει τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασία. Επίσης, μέσω της εφαρμογής Ergani CardScanner για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ήδη σύστημα ωρομέτρησης, η οποία «διαβάζει» κατά την έναρξη και λήξη της εργασίας τις Ψηφιακές Κάρτες των εργαζομένων και μεταδίδει αυτόματα σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Ο μηχανισμός «ανάγνωσης» της Ψηφιακής Κάρτας είναι παρόμοιος με τη διαδικασία που ακολουθείτο για το «σκανάρισμα» των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης κατά την περίοδο της πανδημίας

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ