Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.8 C
Athens

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου – Οι τελικές ημερομηνίες ανά Ταμείο

Ανακοινώθηκε από τον ΕΦΚΑ, το ακριβές πρόγραμμα καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον μήνα Φεβρουάριο, που θα δοθούν τμηματικά 26 – 30 Ιανουαρίου. Ειδικά για τον συγκεκριμένο μήνα, οι συγκεκριμένες καταβολές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς θα συμπεριλάβουν τις αυξήσεις 7,75% που θα δοθούν στις κύριες συντάξεις, από 1.1.2023, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια που παρέμεναν «παγωμένες». Όπως έχει επισημάνει το ΕΝΔΙΣΥ, λόγω προσωπικής διαφοράς, οι αυξήσεις θα είναι  μηδενικές για το 30% των δικαιούχων, και πολύ μικρές για άλλο ένα 15%. Αυτό σημαίνει ότι από τα 2,6 εκατ. των συνταξιούχων, μόλις 1,7 εκατ. θα διαπιστώσουν κάποια μορφή αύξησης,  με ή χωρίς την αρνητική επίδραση της προσωπικής διαφοράς.

Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως ακολούθως:

  • Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
  • Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ