Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.9 C
Athens

Τσουχτερά πρόστιμα σε εργοδότες για παραβάσεις κανόνων υγείας και ασφάλειας σε ντελιβεράδες

Πρόστιμα που ξεκινούν από τα 500 ευρώ και σε ακραίες περιπτώσεις, φτάνουν έως και τα 50.000 ευρώ, θα επιβάλλονται εφεξής σε εργοδότες για παραβάσεις των κανόνων υγείας και ασφάλειας σε διανομείς δικυκλιστές (delivery). Σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας, Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, ορίζεται ως υποχρεωτική η

ορθή συντήρηση των οχημάτων. Επίσης, οριοθετούνται οι αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές των μέσων ατομικής προστασίας που οφείλει να παρέχει ο εκάστοτε εργοδότης στους διανομείς που απασχολεί, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή ειδικών εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε περιπτώσεις εκτάκτων συνθηκών (καύσωνας, παγετός κά), υπερισχύει των γενικών προβλέψεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν και νέες πρωτοβουλίες οι οποίες θα αφορούν και άλλους εργασιακούς κλάδους, δεδομένου ότι αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει δοθεί από την Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία 2022-2027.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ