Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Συντάξεις Ιουλίου: Οι ημερομηνίες καταβολής

Εντός τεσσάρων ημερών, από 27 έως και 30 Ιουνίου προτίθεται ο ΕΦΚΑ να πραγματοποιήσει την καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου. Πρόκειται για μια διαδικασία που λόγω πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί τμηματικά, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΑΤΜ των Τραπεζών. Ο οριστικός σχεδιασμός, που αφορά περίπου 2,5 εκατ. δικαιούχους, αναμένεται να κωδικοποιηθεί με απόλυτη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες. Από τον προγραμματισμό που έχει γίνει έως τώρα προκύπτει η εξής διαβάθμιση, ανά ημέρα καταβολής:

  • Δευτέρα 27 Ιουνίου: Προγραμματίζεται να πιστωθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους και στους δικαιούχους του ΝΑΤ, του Ενιαίου Ταμείου Τραπεζοϋπαλλήλων, του Ταμείου Ασφάλισης των Μέσων Ενημέρωσης, καθώς και οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
  • Τρίτη 28 Ιουνίου: Αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις για τους δικαιούχους που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο, με ΑΜΚΑ που λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Τετάρτη 29 Ιουνίου: Θα χορηγηθούν οι συντάξεις για τους δικαιούχους των ίδιων φορέων με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.
  • Πέμπτη 30 Ιουνίου: Θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ