Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.4 C
Athens

Στα «μαχαίρια» ο Χατζηδάκης με τους υπαλλήλους της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) για το ποινολόγιο των ανέργων

Σε κόντρα «πρώτου μεγέθους» με θύματα τους ανέργους, εξελίσσεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη διοίκηση της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) και τους υπαλλήλους του Οργανισμού, με την προσθήκη και του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη! Με ανάρτησή του στα social media, ο κ. Χατζηδάκης επιτίθεται ολομέτωπα στους εργαζόμενους και τους αποκαλεί υποστηρικτές των «πονηρούληδων και των καταχραστών», με την απεργία που πραγματοποιούν. Αφορμή γι’ αυτή την σκληρή αντιπαράθεση είναι η επιλογή της Ομοσπονδίας των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν απεργία – αποχή, αντιδρώντας στις διατάξεις της νομοθεσίας, που επιβάλλουν ποινές σε ανέργους…

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, απαντούν με σκληρή γλώσσα σε αυτή την επίθεση, αποκαλύπτοντας ότι σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε μαζί τους ο υπουργός Εργασίας, τους είχε εκφράσει την απορία του, γιατί αντιδρούν. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά «γιατί αντιδράτε; αφού οι ποινές αφορούν τους ανέργους!»

Οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων της ΔΥΠΑ, απευθυνόμενοι προς τον κ. Χατζηδάκη, τονίζουν τα εξής: «Ε, που να καταλάβετε κ. Υπουργέ, ψιλά γράμματα για σας η υπεράσπιση του συνόλου της κοινωνίας. Η δουλειά σας είναι να δημιουργείτε διαχωρισμούς. Δεν θέλετε, προφανώς, μια κοινωνία αλληλέγγυα και ενωμένη και γι’ αυτό σας ενοχλεί και η δράση της Ομοσπονδίας μας. Όμως κ. Υπουργέ κι όταν διεκδικούμε καλύτερους μισθούς και καλλίτερες συνθήκες εργασίας πάλι στα δικαστήρια μας πηγαίνετε γιατί προφανώς πιστεύετε πως μόνο εσείς έχετε δίκιο, ότι πείτε εσείς και τέλος».

Ειδικά για το ζήτημα των ποινών στους ανέργους, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, χαρακτηρίζουν τον κ. Χατζηδάκη ως… κουτοπονηράκη! «Ποινές που εσείς εισηγηθήκατε και ψηφίσατε, φαίνεται να τις αγνοείτε. Ίσως γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε πως δεν είναι όλες οι δουλειές όπως αυτές της τάξεως σας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πως δεν είναι όλες οι δουλειές, δουλειές υπουργικών θώκων. Δεν μπορείτε να το καταλάβετε γιατί δεν έχετε εργαστεί ποτέ, όπως έχετε δηλώσει!»

«Πάμε πάλι στο δια ταύτα: Δεν είναι ποινή κ. Υπουργέ να διαγράφεις τον άνεργο για δύο ολόκληρα χρόνια από μια δημόσια Υπηρεσία, να του απαγορεύεις να λάβει οποιοδήποτε επίδομα ανεργίας για το οποίο μάλιστα έχει πληρώσει εισφορές, επειδή η δουλειά που του προτείναμε μπορεί να είναι δουλεία; Την αλλαγή τόνου την προσέξατε κ. Υπουργέ; Άλλο δουλειά και άλλο δουλεία. Δεν είναι ποινή κ. Υπουργέ να διαγράφετε τον άνεργο επειδή απέτυχε στις εξετάσεις πιστοποίησης της κατάρτισης; Το να αποκρύβετε επιμελώς τα σημαντικά από τον δημόσιο διάλογο (δύο χρόνια διαγραφή, εξορία δηλαδή) είναι κουτοπονηριά και όχι άσκηση πολιτικής.»

Σε κάθε  περίπτωση, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι μπορεί η απεργία τους «να κρίθηκε παράνομη (όχι καταχρηστική) γιατί το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίσατε είναι απεργοκτόνο, όμως οι αγώνες για μια καλλίτερη κοινωνία είναι πάντα νόμιμοι και ηθικοί! Δύσκολο να το καταλάβετε ή μήπως δεν σας βολεύει;»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ