Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
25.3 C
Athens

Κόντρα ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων: Αγωγή Διοικητή εναντίον των εργαζομένων!

Κρίση στη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), μετά την υποβολή αγωγής από το διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη, σε βάρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων. Αιτία αυτής της ομολογουμένως πρωτοφανούς πρωτοβουλίας είναι η απόφαση που έχει λάβει το συνδικάτο να εμποδίσει με κάθε τρόπο την επιβολή ποινών σε ανέργους, όπως προβλέπει η πρόσφατη νομοθεσία.

Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι «ο Διοικητής του ΟΑΕΔ και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχουν ανακαλύψει τους ενόχους αυτής της κοινωνίας και επιμένουν στην τιμωρία τους. Ένοχοι, κατ’ αυτούς, είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι και ο Διοικητής προσπαθεί να μετατρέψει σε αστυνομία ανέργων τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ». Η Ομοσπονδία των Υπαλλήλων δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει ώστε να μην μετατραπεί ένας κοινωνικός Οργανισμός «σε τιμωρητικό μηχανισμό».

Οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν «τίτλους τιμής» τις αγωγές του Διοικητή εναντίον της Ομοσπονδίας. «Ενημερώνουμε ωστόσο τον κ. Διοικητή των απευθείας αναθέσεων, των ατέρμονων ταξιδιωτικών αναζητήσεων και της κατασπατάλησης των χρημάτων που προορίζονται για τους ανέργους, τον Διοικητή που ανερυθρίαστα αυξάνει το μισθό του πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα, το Διοικητή των 7 εκατ. ευρώ της διαφημιστικής προβολής και πολλά άλλα,  ότι η Ομοσπονδία δεν θα σταματήσει να εκφράζεται όσες αγωγές κι αν κάνει, όσα χρήματα κι αν ζητά…(10.000 από την Ομοσπονδία και 5000 από κάθε νόμιμο εκπρόσωπο της)!»

Η Ομοσπονδία «συνεχίζει να καλεί όλους τους συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την οποιαδήποτε επιβολή ποινής εναντίον των ανέργων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ