Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.9 C
Athens

Σε κίνδυνο τα αναπηρικά επιδόματα – Αναστολή λειτουργίας ΚΕΠΑ, λόγω πανδημίας

Αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) από τις 18 έως τις 30 Νοεμβρίου, αποφάσισε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ. Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν οι εν λόγω δομές.

Όμως έχουν συσσωρευτεί εκατοντάδες υποθέσεις ΑμεΑ που περιμένουν την τυπική και ουσιαστική έγκριση των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ, ώστε να μπορέσουν να λάβουν τα επιδόματα που δικαιούνται ή να ανανεωθεί η χορήγησή τους. Είναι προφανές ότι σε περίοδο κορονοϊού, η μη λειτουργία των ΚΕΠΑ δημιουργεί «ζήτημα» με την καταβολή των επιδομάτων σε μερίδα πολιτών, που τα έχουν απόλυτη ανάγκη…

Τα ραντεβού, τα οποία αναβάλλονται, θα προγραμματιστούν κατά προτεραιότητα και οι αιτούντες θα ενημερωθούν για τη νέα ημερομηνία και ώρα εξέτασης, μετά την επαναλειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα δοθεί παράταση στην καταβολή συνταξιοδοτικών παροχών και προνοιακών επιδομάτων για όσα αιτήματα παράτασης επηρεάζονται από την αναβολή των συνεδριάσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ