Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.3 C
Athens

Κατάφωρη αδικία: Χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο με εργόσημο, μένουν εκτός ειδικού επιδόματος!

Χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν στον κλάδο του εμπορίου και αμείβονται με εργόσημο, μένουν εκτός του ειδικού επιδόματος στήριξης, σε καιρό lockdown. Ακόμα χειρότερα, αφού χάνουν και όλες τις υπόλοιπες υποστηρικτικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα τη μείωση του ενοικίου.

Πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία που η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) επαναφέρει στο προσκήνιο, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν στα εμπορικά καταστήματα διαμέσου διαφημιστικών – προωθητικών εταιρειών και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο τους δίνει τη δυνατότητα να αμείβονται με εργόσημο! Και αυτό παρά την ξεκάθαρη εξαρτημένη σχέση εργασίας που έχουν οι εργαζόμενοι και την καθόλου περιστασιακή εργασία που προσφέρουν. Το αποτέλεσμα είναι να εργάζονται, όντας εγκλωβισμένοι σε ένα απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς.

Η ΟΙΥΕ επιμένει και ζητά τώρα λύση από την Κυβέρνηση για την ομηρεία και τη δεινή οικονομική θέση που έχει περιέλθει η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, τους οποίους η ίδια άφησε ανυπεράσπιστους στο 1οlockdown.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ