Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

Παρατάσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών

Παρατείνεται έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων ηλικίας από 29 έως 55 ετών. Τούτο προκύπτει από τροπολογία που κατατέθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο που ήδη συζητείται στο Κοινοβούλιο.

Επίσης, ανάλογη παράταση δίνεται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία,  όπως επίσης και των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ειδικά για τους έμμεσα ασφαλισμένους και τους μη μισθωτούς, η παράταση για την υγειονομική τους κάλυψη, παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Για τους μισθωτούς, η αντίστοιχη κάλυψη προκύπτει μετά την πραγματοποίηση 50 ημερών ασφάλισης, κατά το προηγούμενο έτος.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε έως 120 δόσεις, το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε διάταξη, με την οποία παρατείνεται έως το τέλος του έτους και το δεύτερο στάδιο υπαγωγής σε αυτή. Θα πρέπει όμως οι όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές πρώτα να διαβιβαστούν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και στη συνέχεια να υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους η σχετική αίτηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ