Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
17.6 C
Athens

Πανδημία: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Για λίγες μέρες ακόμα, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, θα παραταθεί η αναστολή λειτουργίας στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Η σχετική απόφαση πάρθηκε από την αρμόδια υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο της αποτροπής περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, διατηρούνται σε ισχύ τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ). Λόγω πανδημίας, θα υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε ανήλικους και ενήλικους, τόσο στο σκέλος της βάρδιας, όσο και σε εκείνο της χωροταξίας. Σε κάθε περίπτωση, τηρούνται όλες οι οδηγίες υγειονομικής προστασίας.

Επίσης, λειτουργούν τα Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ). Εκεί, πραγματοποιούνται rapid τεστ μια φορά την εβδομάδα,  όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στους ωφελούμενους, στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού. Αναφορικά με τα τεστ στους ωφελούμενους, αυτά διενεργούνται στο βαθμό που καθίσταται εφικτό λόγω της αναπηρίας τους και μόνο εάν δεν τους προκαλείται αναστάτωση (ιδίως σε περιπτώσεις ωφελούμενων με νοητική αναπηρία ή/και Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ