Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.7 C
Athens

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21

Σε ισχύ έθεσε ο ΟΠΕΚΑ, σήμερα Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου, την ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21, για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος παιδιού. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι που ακόμα δεν έχουν υποβάλλει την σχετική αίτηση για το 2023, μπορούν να το πράξουν και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της 2ης δόσης.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, (www.idika.gr), ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέχουν ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης, είναι απαραίτητο να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ