Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

Οι Θεσμοί είναι εδώ – Συνάντηση με Χατζηδάκη για ασφαλιστικό, συντάξεις και εργασιακά

Επικουρική ασφάλιση, εκκρεμείς απονομές συντάξεων και εργασιακά, απασχόλησαν κυρίως τους θεσμούς. Κατά την πρώτη συνάντησή τους με το νέο υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, οι εκπρόσωποι των θεσμών στη χώρα, αναλώθηκαν στο σκέλος της ενημέρωσης για μια σειρά από ζητήματα, Αυτά είναι:

– Εργασιακό νομοσχέδιο: Έγινε γνωστό ότι τελεί υπό επεξεργασία. Ο σχεδιασμός είναι να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην άνοιξη.

– Μεταρρύθμιση του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης: Το υπουργείο αναμένει τις απαραίτητες μελέτες (αναλογιστική, μακροοικονομική, βιωσιμότητας δημοσίου χρέους), που εκπονούνται.

– Εκκρεμείς συντάξεις: Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών για την υφιστάμενη κατάσταση και το σχεδιασμό, υπό το πρίσμα και των χθεσινών ανακοινώσεων για την τοποθέτηση project manager και ομάδας έργου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της απονομής.

-Μεταρρύθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης: Τονίστηκε ότι στόχος είναι η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ-Ταμείο Ανάκαμψης) προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ