Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Νέο χαράτσι από τον Άδωνι σε βάρος των συνταξιούχων: Αυξήσεις στα παραπεμπτικά για εξετάσεις και εμβόλια (Δελτίο Τύπου)

Ο νέος τιμοκατάλογος της ντροπής, «ευγενική προσφορά» του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προς τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων, είναι εδώ και περιλαμβάνει ένα νέο χαράτσι στα παραπεμπτικά! Έχουμε και λέμε:

*Για διαγνωστικές εξετάσεις πρόσθετο κόστος 1-3 ευρώ.

* Για εμβόλιο κορωνοϊού, κόστος 5 ευρώ (μικρή λεπτομέρεια, τα εμβόλια αυτά η χώρα τα έλαβε… τζάμπα από την ΕΕ! Οι ασφαλισμένοι όμως, άρα και οι συνταξιούχοι, θα πρέπει εφεξής να τα πληρώνουν.)

Είναι το νέο χτύπημα σε βάρος όλων ανεξαιρέτως των ασφαλισμένων, αλλά κυρίως των συνταξιούχων,  που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις λόγω ηλικίας ή να κάνουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, για να αποφύγουν τα χειρότερα. Αλλά, αυτό γιατί να απασχολεί τον κ. Γεωργιάδη;

Εκείνος δείχνει ολοκάθαρα το σκληρό, νεοφιλελεύθερο και αντικοινωνικό πρόσωπο της Κυβέρνησής του. Χωρίς ίχνος ντροπής, συνεχίζει να επιβαρύνει ασφαλισμένους και συνταξιούχους, δυσανάλογα με το πενιχρό εισόδημά τους.

Μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων του, φρόντισε να αυξήσει τις τιμές «σε ένα τσουβάλι» φάρμακα, φρόντισε να νομιμοποιήσει το φακελάκι με τα απογευματινά χειρουργεία και τώρα επιβάλλει αυξήσεις και στα παραπεμπτικά για εξετάσεις ή ακόμα και εμβόλια! Έπεται και συνέχεια, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία.

Αυτό που ξεχνάει όμως ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι μπορεί να κοροϊδεύει λίγους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή πολλούς για μικρό χρονικό διάστημα, δεν μπορεί όμως να κάνει το ίδιο για όλους και για πάντα!

Οι συνταξιούχοι που υποφέρουν, που καθημερινά δίνουν μάχη επιβίωσης για να βγάλουν το μήνα, δεν ξεχνούν. Το ΕΝΔΙΣΥ στέκεται  δίπλα τους και τους καλεί να συμπορευτούν μαζί του, για να αντιδράσουν συντεταγμένα απέναντι σε αυτές τις άθλιες πολιτικές, που στόχο έχουν την καταδίκη 2,5 εκατ. συνταξιούχων στην απόλυτη εξαθλίωση. Δεν θα το επιτρέψουμε.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

Ν. Χατζόπουλος                                           Π. Μουρίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ