Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
23.4 C
Athens

Μήνυση για τους μπράβους που αρπάζουν το δώρο Χριστουγέννων από τους εργαζόμενους – Στον εισαγγελέα η υπόθεση!

Οι καταγγελίες ήταν φέτος τόσες πολλές, που ήταν θέμα χρόνου να παρέμβει ο εισαγγελέας!

Μήνυση υποβλήθηκε από τη συνδικαλιστική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ» της ΓΣΕΕ, η οποία

αναφέρεται στις περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας, όπου με «μπράβους της νύχτας» κλέβουν

το δώρο Χριστουγέννων από δύσμοιρους και απροστάτευτους εργαζόμενους.

 

Με μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην εισαγγελία, ζητείται να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, από συνδικαλιστικά στελέχη.

Μάλιστα, τονίζονται οι αποκαλύψεις του Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι διαθέτει στοιχεία (επί τέσσερα χρόνια) για παράνομες πράξεις εργοδοτών οι οποίοι συνοδεία μπράβων υφαρπάζουν το Δώρο Χριστουγέννων από εργαζόμενους. Επίσης, ομολόγησε ότι διαθέτει 22.000 καταγγελίες για την ίδια μέθοδο υφαρπαγής του βοηθήματος της Πολιτείας λόγω κορονοϊού.

Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ», υπογραμμίζει ότι πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΣΕ σύμφωνα με δηλώσεις του (26/11/2020) «διαθέτει στοιχεία για απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού από Super Markets». Με όλα αυτά τα δεδομένα, οι συνδικαλιστές επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Ζητείται επίσης να διερευνηθεί αν η ΓΣΕΕ έχει διαβιβάσει σχετικές καταγγελίες όλα αυτά τα έτη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Η μηνυτήρια αναφορά κοινοποιήθηκε και στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας ζητώντας τη συνεργασία του για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ