Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Οι εκκρεμείς απονομές συντάξεων και οι λύσεις… πανικού του υπουργείου Εργασίας

Από το thecaller.gr

Το «καυτό» θέμα των 420.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ανέδειξε η «Ώρα των Συνταξιούχων» στην τελευταία εκπομπή του έτους!

Αυτή τη φορά, μαζί με τον πρόεδρο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, καλεσμένος ήταν και ο γνωστός εργατολόγος, Δημήτρης Μπούρλος, ο οποίος επισήμανε το πόσο λάθος είναι οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει το υπουργείο Εργασίας για την επίλυση του θέματος. Τονίστηκε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν προσλήψεις νέου προσωπικού και όχι μετακινήσεις από άλλους φορείς του Δημοσίου, ή ακόμα χειρότερα, επιστροφές σημερινών συνταξιούχων ξανά στις υπηρεσίες τους!

Ο κ. Μπούρλος εξέφρασε την ανησυχία ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, υπάρχει ο κίνδυνος να απομακρυνθούν από τις υπηρεσίες τους, το 2021 και άλλα ικανά στελέχη της Ασφάλισης, γεγονός που θα διογκώσει και άλλο το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα τονίστηκαν οι αδικίες της προσωρινής  σύνταξης και επισημάνθηκε ότι πρώτο προτεραιότητα πρέπει να είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι απονομές των συντάξεων.

Ξεχωριστές αναφορές έγιναν ξανά και για το πρόβλημα της παράλληλης ασφάλισης, αλλά και για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, που επίσης έχει μπλοκάρει.

Επόμενη «Ώρα των Συνταξιούχων», μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, στις 13 Ιανουαρίου. Να είστε όλοι εκεί. Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!

Δείτε την εκπομπή στο facebook

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ