Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.9 C
Athens

Κώστας Τσουκαλάς: Καθίζηση μισθών και απελευθέρωση απολύσεων «κρύβει» το εργασιακό νομοσχέδιο (video)

Οι αλλαγές που θα επιφέρει το εργασιακό νομοσχέδιο θα προκαλέσουν καθίζηση στους μισθούς. Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, με παρέμβασή του στην «Ώρα των Συνταξιούχων», αναφέρθηκε εκτενώς σε όλες τις πτυχές του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι οι πιο φτηνές υπερωρίες, θα επιφέρουν «δυσάρεστες εκπλήξεις» στους μισθούς χιλιάδων εργαζόμενων. Την ίδια στιγμή, με την υποχρέωση της επαναπρόσληψης να καταργείται, σε περίπτωση ακύρωσης απόλυσης, ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι έτσι, «ανοίγει ο δρόμος» για έμμεση απελευθέρωση των απολύσεων.

Ειδική αναφορά έγινε και στο σκέλος των απεργιών. Ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι στο εξής η Πολιτεία θα προστατεύει την απεργοσπασία και θα τιμωρεί όσους συνδικαλιστές πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας έως και αποζημιώσεις!

Σχετικά με την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και στην οικογενειακή ζωή, ο κ. Τσουκαλάς σχολίασε τη διάταξη με την οποία επιτρέπεται σε εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, να τους επιβάλλεται πρόσθετη εργασία, ακόμα και εκτός ωραρίου. Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, δίνεται μια ακόμα ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αξιοποιούν εργαζόμενους όποτε το επιθυμούν, διαλύοντας κάθε έννοια σεβασμού στην οικογενειακή ζωή τους.

Δείτε εδώ την συνέντευξη του Κώστα Τσουκαλά:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ