Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.1 C
Athens

Παράνομη η απεργία των ναυτεργατών – ΓΣΕΕ: Ράπισμα στην Δημοκρατία

Χτύπημα στην Γενική Απεργία της Πέμπτης, με «θύματα» τους ναυτεργάτες! Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, έκρινε ως παράνομη την συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ. Ουσιαστικά, έγινε δεκτή η αίτηση του Συνδέσμου Εφοπλιστών και απαγορεύτηκε στους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας σε αυτή την απόφαση, κάνει λόγο για «ράπισμα στη Δημοκρατία» και για «πρόκληση». «Πρόκειται για μια επικίνδυνη σελίδα για τη δικαιοσύνη και πρωτοφανή πρόκληση για τα συνδικάτα», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά και νομικά» την ενέργεια των Εφοπλιστών της Ακτοπλοΐας, που όμως, «βρήκε ευήκοα ώτα στη δικαιοσύνη». Προσθέτει όμως ότι «η απεργία προστατεύεται ρητά από την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, αναγνωρίζεται ρητά και από το Ελληνικό Σύνταγμα ως δικαίωμα με συλλογική και ατομική διάσταση για την προάσπιση των συλλογικών συμφερόντων στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής ελευθερίας».

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι, «με την 24ωρη Απεργία, καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας ανεξαιρέτως, όλες τις οργανώσεις-μέλη της -και ως εκ τούτου την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τα ναυτεργατικά σωματεία- και καλεί τους Ναυτικούς της χώρας να απεργήσουν κανονικά».

« Ώρα είναι να θεωρήσουν παράνομη και την απεργία της ΓΣΕΕ», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ