Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
17.4 C
Athens

Κοινωφελής Εργασία: Στους δρόμους οι απασχολούμενοι του προγράμματος

Με δυναμικό τρόπο και κινητοποιήσεις, απαντούν οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην απαξίωση που βιώνουν από την Πολιτεία. Γι’ αυτό και προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:30 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής, 14 Μαΐου, έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αιτία της αντίδρασης που ετοιμάζει αυτή η πολύ «ειδική», όσο και ταλαιπωρημένη, κατηγορία εργαζομένων, είναι ότι συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται από την Κυβέρνηση, τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες «ως ανακυκλώσιμα υλικά, ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας όσον αφορά τον μισθό, τις άδειες ειδικού σκοπού, τη χορήγηση των self test  κ.τ.λ.»

 

Μόνο στην Αττική εργάζονται πάνω από 9.000 συμβασιούχοι με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, μοιρασμένοι σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής. Μπορεί να δόθηκε δίμηνη παράταση στο πρόγραμμα, όμως αυτό το μέτρο δεν αρκεί για να λύσει τα προβλήματα.

Έτσι, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα εξής:

  • Παράταση του προγράμματος μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021.
  • Να αμείβονται όπως όλοι οι συνάδελφοί τους με το μισθολόγιο του δημοσίου.
  • Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους, για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.

Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας και ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ