Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
19 C
Athens

Κατάληψη στον e-ΕΦΚΑ – Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους

Συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του κτιρίου διοίκησης του e-ΕΦΚΑ που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας 22, πραγματοποιούν από τις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι στο Ταμείο. Διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη υποβάθμισή του, αλλά και για τις «συνθήκες φρενοκομείου», όπως τις χαρακτηρίζουν, που επικρατούν.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ο «e-ΕΦΚΑ βουλιάζει υπό το βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών και λοιπών αιτημάτων, τα οποία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και η Διοίκησή του εμφανίζεται εκτός τόπου και χρόνου, παραιτημένη και χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό, απέναντι στα τεράστια προβλήματα που υποτίθεται ότι ανέλαβε να αντιμετωπίσει».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων (ΠΣΕ) του ΟΑΕΕ, που ανέλαβε τη σημερινή κινητοποίηση, χαρακτηρίζει τη διοίκηση του Ταμείου «δέσμια, σε μεγάλο βαθμό, της ανευθυνότητας και της επιπολαιότητας που τη χαρακτηρίζουν στη συνολική προσέγγιση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων της». Προσθέτει δε ότι η διοίκηση, «επιχειρεί να ανακτήσει  τον έλεγχο είτε μέσω αλλοπρόσαλλων και βεβιασμένων αποφάσεων (καταργήσεις υπηρεσιών, μεταστεγάσεις κλπ) είτε μέσω της κατατρομοκράτησης και της χειραγώγησης των εργαζομένων (αυταρχικές συμπεριφορές, αθρόες μετακινήσεις – μεταξύ άλλων και η παράτυπη του προέδρου του συλλόγου μας κ.ο.κ.)»

Ο Σύλλογος τονίζει ότι υπάρχει «βαθιά έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και ανυπαρξία – έστω στοιχειωδών – μέτρων υγιεινής και ασφάλειας». Έτσι η Διοίκηση διαχειρίζεται το πρόβλημα «σπρώχνοντάς το κάτω από το χαλί» και δεν δίνει ουσιαστικές λύσεις.

Οι εργαζόμενοι μιλούν ανοιχτά για «διαιώνιση της ομηρίας και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργαζομένων», αλλά και για «σχεδόν καθημερινή εμφάνιση ακραίων συμπεριφορών, διαπληκτισμών και γενικά καταστάσεων τις οποίες η απλή λογική έχει προ καιρού εγκαταλείψει. Στον ΕΦΚΑ τίποτα πλέον δεν είναι ούτε αυτονόητο, ούτε προβλέψιμο και η καθημερινότητα κάθε συναδέλφου ενδέχεται να κρύβει έναν νέο αιφνιδιασμό, μια καινούργια δυσάρεστη έκπληξη, που μπορεί να αφορά ακόμη και την υγεία και τη σωματική του ακεραιότητα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ