Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.2 C
Athens

Ιστορίες «καθημερινής τρέλας» – Πολίτης «έλουσε» με γάλα υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ!

Πολίτης «έλουσε με γάλα» υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ και έφυγε «σαν κύριος»! Το τραγελαφικό περιστατικό, έλαβε χώρα την Δευτέρα, 27 Ιουλίου, στο υποκατάστημα του Ταμείου στο Νέο Κόσμο. Ο συναλλασσόμενος αντέδρασε με αυτό τον ακραίο τρόπο, όταν του ζητήθηκε από γυναίκα υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ να προσκομίσει συγκεκριμένα δικαιολογητικά, για να ολοκληρωθεί η λήψη μιας παροχής προς τον ίδιο. Ο πολίτης μάλλον θεώρησε ότι πρόκειται για «γραφειοκρατική ταλαιπωρία», εκνευρίστηκε και εκδήλωσε με αυτό τον ακραίο τρόπο την αγανάκτησή του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΙΚΑ υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς, αυτό το συμβάν, είναι το τελευταίο από μια σειρά πολλών άλλων που έχουν λάβει χώρα σε βάρος συναδέλφων μας και καθώς είναι πολύ «ζωντανό» ακόμα, το συμβάν στη ΔΟΥ Κοζάνης, όπου συνάδελφοί μας εφοριακοί, έπεσαν θύματα «τυφλής» εγκληματικής βίας, μόνο και μόνο γιατί έκαναν τη δουλειά τους.

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζητάει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αλλά και του e-ΕΦΚΑ, να διασφαλιστεί η φυσική ακεραιότητα των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία ζητάει να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του συγκεκριμένου πολίτη, ώστε να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τις πράξεις του. Την ίδια στιγμή όμως, ζητάει να καλυφθούν με προσλήψεις τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό ασφαλείας. Μέχρι όμως να καλυφθούν τα συγκεκριμένα κενά, ζητάει να υπάρξει η πρόνοια για την πρόσληψη ιδιωτών στις εν λόγω θέσεις. Επίσης, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζητάει η ρύθμιση που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ για τους υπαλλήλους της, να επεκταθεί και σε εκείνους των Ασφαλιστικών Ταμείων, για την προστασία τους από τέτοια φαινόμενα βίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ