Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Κανονικά οι πληρωμές των εργαζομένων τις ημέρες Γενικής Αργίας – Τι αποφάσισε το υπ. Εργασίας

Οι πληρωμές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, θα πραγματοποιηθούν κανονικά για το διήμερο 25 – 26 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το «κρίσιμο» διάστημα, όπου λόγω κακοκαιρίας, εφαρμόστηκε σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, το μέτρο της Γενικής Αργίας. Όμως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, για τις ίδιες ημέρες ο Κρατικός Προϋπολογισμός θα αναλάβει να καταβάλλει τις εργατικές και τις εργοδοτικές εισφορές που επιβαρύνουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα της απαλλαγής από την καταβολή εισφορών (εργοδοτικών και εργατικών), θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, από το υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι και για σήμερα, 26 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς», που έχει πλήξει τη χώρα.

Επίσης, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών αναστέλλεται για σήμερα, η λειτουργία της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΑ, αλλά και η Περιφερειακή Διοίκηση Κρήτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ