Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.3 C
Athens

Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι από την ακρίβεια – Μήνυση ΕΝΔΙΣΥ για την παράλληλη ασφάλιση (video)

Την τραγική οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι, λόγω της αλματώδους αύξησης σε βασικά αγαθά, αλλά και στο κόστος ενέργειας, ανέδειξε η «Ώρα των Συνταξιούχων». Η εκπομπή αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα όπου η σύνταξη είναι μόλις 100 ευρώ παραπάνω από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, αναδεικνύοντας έτσι το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε από την εκπομπή και στο σκέλος των καθυστερήσεων στην παράλληλη ασφάλιση, μια διαδικασία που στερεί σημαντικά ποσά συντάξεων σε 80.000 δικαιούχους και αποτελεί και μια μεγάλη «μαύρη τρύπα» για τον ΕΦΚΑ, αφού η δαπάνη υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 828 εκατ. ευρώ! Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, υπογράμμισε ότι το Δίκτυο πριν από μερικές ημέρες υπέβαλλε μήνυση για το συγκεκριμένο θέμα, αφού είναι αδιανόητο να μην έχουν καταβληθεί οι προσαυξήσεις στις συντάξεις, από τον Μάιο του 2016 έως σήμερα.

Για το θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεων, στην εκπομπή αναδείχτηκαν δύο νέες περιπτώσεις όπου έχουν εντοπιστεί κραυγαλέα λάθη στη διαδικασία, οδηγώντας τους δικαιούχους σε σημαντικά χαμηλότερες μηνιαίες απολαβές, από αυτές που θα έπρεπε. Τονίστηκε δε, ότι είναι σημαντικό να αντιληφθεί η διοίκηση του ΕΦΚΑ, ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αντίθετα για σφάλματα στη διαδικασία επανυπολογισμού που αφορούν χιλιάδες συνταξιούχους και τα οποία πρέπει να διορθωθούν.

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ