Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.3 C
Athens

Δικηγόροι και λογιστές στην απονομή συντάξεων – Ο κίνδυνος για λάθη και η δίκη στο ΣτΕ (video)

Την περιορισμένη ανταπόκριση που είχε η επιθυμία του υπουργείου Εργασίας να εντάξει δικηγόρους και λογιστές στη διαδικασία απονομής των συντάξεων, στηλίτευσε η Ώρα των Συνταξιούχων. Η εκπομπή σχολίασε το γεγονός ότι μόλις 179 επαγγελματίες κατάφεραν να πιστοποιηθούν, παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις ήταν ιδιαίτερα εύκολες. Επίσης, τονίστηκε ο κίνδυνος να γίνουν λάθη, που θα μπλέξουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Πάντως, ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος, υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ως προς τη νομιμότητά της, θα κριθεί οριστικά στις 3 Δεκεμβρίου. Τότε, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί κρίσιμη δίκη για το συγκεκριμένο θέμα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ, στην οποία θα συμμετέχει και το Δίκτυο.

Η Ώρα των Συνταξιούχων ασχολήθηκε επίσης με το «καυτό» θέμα της φορολόγησης των αναδρομικών, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται τεράστια αδικία. Υπογράμμισε ότι είναι εντελώς λάθος, σε περίοδο ακρίβειας και ανατιμήσεων, να ζητά η Πολιτεία από τους συνταξιούχους να επιστρέψουν ένα μεγάλο μέρος από τα αναδρομικά που έλαβαν πέρσι, κουστουρεμένα, μετά από 5-6 καθυστέρησης και άτοκα!

Η εκπομπή ανέδειξε επίσης τα θέματα της παράλληλης ασφάλισης και του επανυπολογισμού των συντάξεων, που αφορούν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Τονίστηκε ότι έχουν γίνει λάθη στη διαδικασία και προαναγγέλθηκαν δικαστικές πρωτοβουλίες, για να διορθωθεί η κατάσταση.

Η Ώρα των Συνταξιούχων, φιλοξένησε για πρώτη φορά τον Γιάννη Καρούζο. Ο γνωστός εργατολόγος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ενημέρωσε τους εργαζόμενους σε σχέση με τα rapid test που πρέπει να γίνονται, αλλά και γενικότερα με τις παρεμβάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται, ελέω πανδημίας. Μάλιστα, ο κ. Καρούζος εξέφρασε και τις εκτιμήσεις του σχετικά με τον κατώτατο μισθό και την όποια νέα αύξηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά!

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ