Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.9 C
Athens

ΕΦΚΑ: Η κόντρα εργαζομένων – Χατζηδάκη φέρνει Χριστουγεννιάτικα «κάλαντα» με 48άωρη απεργία!

Απεργιακά «κάλαντα» ετοιμάζονται  να… τραγουδήσουν οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ στον Κωστή Χατζηδάκη. Η προτροπή-απόφαση του υπουργού Εργασίας, να ζητήσει από το διοικητή του Φορέα, Παναγιώτη Δουφεξή, να αναστείλει όλες τις άδειες για τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων, έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι φαίνονται αποφασισμένοι να οδηγήσουν την κόντρα στα άκρα, προκηρύσσοντας ακόμα και μέσα στις εορταστικές μέρες,  48άωρη πανελλαδική απεργία! Ήδη χθες Δευτέρα, η ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ επέδωσε εξώδικο προς τον κ. Δουφεξή, με το οποίο απαιτεί να μην κάνει πράξη την επιθυμία του πολιτικού του προϊστάμενου. Εξάλλου, οι άδειες που επρόκειτο να ληφθούν αποτελούν εκκρεμότητες από το… 2020! Άρα, ένας λόγος παραπάνω για να χορηγηθούν τώρα, εν μέσω εορτών. Από την απόφαση που θα λάβει ο διοικητής του ΕΦΚΑ, θα κριθεί εν πολλοίς αν στον Φορέα θα κάνουν ήρεμα, ή ταραγμένα Χριστούγεννα.

Στο ενδεχόμενο που ο επικεφαλής του ΕΦΚΑ, συμπορευτεί με τον πολιτικό του προϊστάμενο, τότε η απεργιακή κινητοποίηση φαντάζει μονόδρομος. Μάλιστα, απόλυτα έγκυρες πηγές, εξέφραζαν την πεποίθηση, ότι είναι εφικτό να εξαγγελθεί και να πραγματοποιηθεί 48άωρη απεργία, ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα!

Όλα αυτά, ενώ στον ΕΦΚΑ ψάχνουν μάταια να βρουν τρόπο να περιορίσουν τις εκκρεμείς απονομές συντάξεων. Άλλωστε, αυτή ήταν και η αφορμή για να ζητήσει ο κ. Χατζηδάκης την ανάκληση των αδειών των εργαζομένων. Τα τελευταία στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, δείχνουν ότι ξεπέρασαν τις 21.000 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Νοέμβριο. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, με αποτέλεσμα συνολικά οι αιτήσεις για το 2021, να υπερβαίνουν τις 191.000! Εάν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, τότε στο τέλος Δεκεμβρίου, θα έχουν ξεπεράσει τις 210.000 οι νέες αιτήσεις απονομής σύνταξης. Πρόκειται για έναν τεράστιο αριθμό, που με το υπάρχον προσωπικό είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί άμεσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ