Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
19.7 C
Athens

ΕΦΚΑ: 48άωρη απεργία παραμονές Χριστουγέννων

Με απεργιακό διήμερο (23-24 Δεκεμβρίου) θα υποδεχτούν τα Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ! Η πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, να ζητήσει από το διοικητή του Φορέα, να ανακαλέσει όλες τις άδειες για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ, που έλαβε αρχικά απόφαση για 24άωρη κινητοποίηση, κάνει λόγο για «συνεχόμενες αυταρχικές, απαξιωτικές και υβριστικές αναφορές του Υπουργού Εργασίας, σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ». Την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) προκήρυξε 48άωρη απεργία, για Πέμπτη και για Παρασκευή (23-24 Δεκεμβρίου)! Μάλιστα, η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει και την στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν θεωρώντας ότι ο κ. Χατζηδάκης, «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, επιδιώκει συνειδητά και με κάθε μέσο και τρόπο, να απαξιώσει τον φορέα, την εργασία μας αλλά και την ίδια την υπόστασή μας ως εργαζομένους».

Μένει να φανεί, αν θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας και αν θα επιδιωχθεί να καταγγελθεί η απεργία στα αρμόδια δικαστήρια, ώστε να βγει παράνομη και καταχρηστική.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηδάκης επικαλείται «έκτακτες ανάγκες» για να ζητήσει την ανάκληση των αδειών. Ως τέτοιες θεωρεί ότι είναι το πρόβλημα των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ έχει ήδη προγραμματίσει για τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης, 23 Δεκεμβρίου, να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ