Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.2 C
Athens

Έρχονται οι πρώτοι 24 Γενικοί Διευθυντές στον ΕΦΚΑ με μισθό έως 8.000 ευρώ – Το ΔΣ έδωσε την έγκριση

Οι πρώτοι 24 Γενικοί Διευθυντές, που θα μπορούν να προέρχονται ακόμα και από τον Ιδιωτικό Τομέα και θα λαμβάνουν ως μισθό, το ποσό πρόκληση των 8.000 ευρώ, ετοιμάζουν «κουστούμι» για τον ΕΦΚΑ. Το χθεσινό ΔΣ του Φορέα, έδωσε κατά πλειοψηφία το «πράσινο φως» για να προκηρυχθούν οι εν λόγω θέσεις, με ψήφους 8 υπέρ και 3 κατά. Έτσι, ανατράπηκε η αρνητική απόφαση που είχε ληφθεί πριν από μία εβδομάδα, για το ίδιο θέμα, από το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο…

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η σύσταση Εταιρίας που θα αναλάβει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, εντός του ΕΦΚΑ. Επίσης, υιοθετήθηκε και νέος κανονισμός για τις προμήθειες.

Ειδικά ως προς το σκέλος των Γενικών Διευθυντών, οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι για προσλήψεις τριετούς διάρκειας και αφορούν τα εξής τμήματα:

-12 θέσεις Γενικών Διευθυντών στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού (ΠΥΣΥ) του Φορέα σε όλη την Ελλάδα (ανοικτές τόσο για στελέχη του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα),

-4 θέσεις Γενικών Διευθυντών Συντάξεων (Συντάξεων, Συντάξεων Δημοσίου Τομέα, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών και Διεθνούς Συνεργασίας) και 1 θέση Γενικού Διευθυντή Εισφορών. Ειδικά για αυτές τις 5 θέσεις και λόγω της ιδιαίτερης φύσης του αντικειμένου, δυνατότητα πρόσληψης θα έχουν μόνο υπάλληλοι του ΕΦΚΑ καθώς και υπάλληλοι του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.

-7 θέσεις Γενικών Διευθυντών στις Γενικές Διευθύνσεις Ελέγχων, Παροχών και Υγείας, Οικονομικών Υπηρεσιών, Υπηρεσιών και Διαχείρισης Λειτουργίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας, Στρατηγικής και Ανάπτυξης και Διοικητικής Υποστήριξης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης (ανοικτές τόσο για στελέχη του δημοσίου όσο του ιδιωτικού τομέα).

Στόχος είναι οι προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί και οι νέοι Γενικοί Διευθυντές να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίθηκε επίσης και το καταστατικό της νέας εταιρίας και ορίστηκε χρονικό περιθώριο δύο μηνών, ώστε να συσταθεί το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο. Στόχος είναι η νέα Εταιρία να λειτουργεί εντός του α’ τριμήνου του 2023. Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΚΑ διαθέτει περίπου 400 ακίνητα, που έχουν αντικειμενική αξία μεγαλύτερη από 1 δισ. ευρώ. Το 20% αυτών, έχει διαπιστωθεί ότι αξιοποιείται με μεγάλη δυσκολία.

Παράλληλα, ο ΕΦΚΑ υιοθετεί έναν νέο Κανονισμό Προμηθειών, ώστε να μην εμφανιστούν ξανά φαινόμενα μη έγκαιρης προμήθειας αναλώσιμων, ανταλλακτικών και η δυσκολία αντικατάστασης παρωχημένου εξοπλισμού (π.χ. Η/Υ, κλιματιστικά).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ