Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13 C
Athens

Επιστολή σε Μητσοτάκη από το ΕΝΔΙΣΥ για αναδρομικά, προσωπική διαφορά, 13η σύνταξη και ΕΚΑΣ

Απαντήσεις στα «καυτά» προβλήματα που τους απασχολούν, δηλαδή στα αναδρομικά, την προσωπική διαφορά, τη 13η σύνταξη και το ΕΚΑΣ, ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι συνταξιούχοι. Το ΕΝΔΙΣΥ με ανακοίνωσή του, καλεί τον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί επίσημα επί αυτών των θεμάτων, μιας και από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου,  θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν ενόψει και των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου,  είναι καθοριστικής σημασίας. Για τα αναδρομικά, το  ΕΝΔΙΣΥ θυμίζει ότι εκκρεμεί η καταβολή των ποσών που δικαιούνται όσοι υπέστησαν προ δεκαετίας περικοπές σε επικούρηση και σε δώρα. Για την προσωπική διαφορά, τονίζεται ότι πρόκειται για κάκιστη διάταξη  επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ που διατηρείται ακόμα.  Μάλιστα, επέφερε αρνητικό  αποτέλεσμα φέτος, όταν  δόθηκαν οι αυξήσεις 7,75% στις κύριες συντάξεις καθώς πάνω από 1 εκατ. δικαιούχοι έχασαν μέρος ή το σύνολο αυτών, λόγω προσωπικής διαφοράς.

Για τη 13η σύνταξη, το ΕΝΔΙΣΥ ζητάει  να μάθει αν θα επανέλθει στο σύνολό της, καθώς είναι «ψίχουλα» τα έκτακτα επιδόματα που χορηγούνται σε ένα μέρος των συνταξιούχων, κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Για το ΕΚΑΣ το Δίκτυο υπογραμμίζει ότι πρέπει να επανέλθει άμεσα, ώστε να στηριχθούν έμπρακτα περισσότεροι από 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ